Facebook Kikker Rik  Instagram Kikker Rik  YouTube Kikker Rik  Linkedin Kikker Rik

Ontspanning

Nieuwsgierig

Ontwikkelingsgerichte opvang


In de periode dat je kind bij ons op het kinderdagverblijf komt, maakt het een aanzienlijke ontwikkeling door op verschillende gebieden. Kikker Rik vindt deze ontwikkeling erg belangrijk en besteedt aandacht aan de verschillende ontwikkelingsfases van een kind. Het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten is dan ook een vast onderdeel van het dagritme.

Voor- en Vroegschoolse Educatie
Voor het ontwikkelen van de verschillende vaardigheden van je kind werken wij met de Voor- en Vroegschoolse Educatie methode: Piramide. Deze methode geeft richtlijnen hoe de verschillende ontwikkelingsgebieden bij kinderen optimaal gestimuleerd kunnen worden. De baby's worden op hun eigen niveau uitgedaagd met verschillende spelmaterialen en door de interactie met onze medewerkers. Er worden korte gesprekken gevoerd met de kinderen en er wordt ontwikkelingsgericht gespeeld door en met de kinderen. Daarnaast wordt er geknutseld met de kinderen, er wordt op interactieve wijze voorgelezen en wordt bewegen door onze medewerkers gestimuleerd.

De Peuterclub
Als oudste peuters behoefte hebben aan nét wat meer uitdaging kunnen zij deelnemen aan de Peuterclub. Bij de Peuterclub wordt de zelfstandigheid gestimuleerd en worden de vaardigheden die de kinderen al hebben nog meer aangesproken en uitgebreid.
De Peuterclub maakt gebruik van verschillende ruimtes waardoor er voor de kinderen (letterlijk) meer ruimte ontstaat om zich in te bewegen. Er worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij de ontwikkeling van de kinderen en hen prikkelen om nieuwe ervaringen op te doen.

Plezier
Bij Kikker Rik worden leuke activiteiten aangeboden en er wordt tijdens het vrij spel veel plezier gemaakt. Hier door leren de kinderen spelenderwijs en dit draagt bij in hun ontwikkeling. Plezier maken kun je natuurlijk alleen doen maar bij Kikker Rik zijn er ook altijd andere kinderen om samen plezier mee te maken. En vergeet vooral onze medewerkers hierbij niet. Zij werken in de kinderopvang omdat ze het heerlijk vinden om samen met de kinderen mooie ervaringen op te doen en fijne herinneringen te maken. 

Onze speelomgeving
De kinderen worden opgevangen in een pand met prachtige ruimtes die leeftijdsspecifiek zijn ingericht en de zintuiglijke ontwikkeling bevorderen. Kikker Rik heeft de beschikking over een lift, zodat ouders gemakkelijk met de wandelwagen naar de verdieping kunnen komen. Alle groepen beschikken over een eigen slaapkamer, verschoongelegenheid en sanitaire voorzieningen. Bovendien hebben de kinderen een uitdagende buitenspeelplaats tot hun beschikking met een apart gedeelte voor de allerkleinsten.
Op dagen met minder mooi weer kunnen de kinderen zich volop uitleven in de speciale beweegruimte. Kikker Rik heeft de beschikking over een eigen, professionele keuken waar we met de kinderen bakken en koken. Het kinderdagverblijf van Kikker Rik is een mooie locatie waar uw kind opgevangen wordt door een vast team in een informele en huiselijke sfeer.

Er op uit
Naast de activiteiten die op de locatie zelf gedaan worden, gaan de kinderen regelmatig met de medewerkers op stap. Er wordt bijvoorbeeld een boodschap gedaan, gespeeld op de hei of in het nabijgelegen bos. Op deze manier maken de kinderen ook kennis met de wereld buiten het kinderdagverblijf.