Facebook Kikker Rik  Instagram Kikker Rik  YouTube Kikker Rik  Linkedin Kikker Rik

Elkaar vertrouwen

Even dagdromen

4 Februari 2020 - De Wonderland Groep wil een steentje bijdragen aan een betere wereld. Daarom steunen we graag goede doelen. Wist je bijvoorbeeld dat wij de Stichting Panti Asuhan steunen met een structurele jaarlijkse financiële bijdrage? Deze stichting richt zich op de ondersteuning van kindertehuizen in Indonesië. Met deze financiële bijdrage geeft Stichting Panti Asuhan de kinderen een kans op een betere toekomst. Al jaren steunen wij dit goede initiatief. Wil jij deze stichting ook steunen? Kijk dan op de website Panti Asuhan.

Wij sponsoren ook SamenLoop voor Hoop dat op 20 juni 2020 in Hillegom zal plaatsvinden, een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Meer weten of meedoen? Kijk dan op www.samenloopvoorhoop.nl/hillegom of op hun Facebook pagina of Instagram account.

Ook jij kunt een goed doel aandragen
Wij stellen graag geld beschikbaar voor goede doelen die onze medewerkers, ouders en kinderen belangrijk vinden. Je kunt een goed doel aandragen waarvoor jij jezelf inzet. Zo kunnen wij meehelpen aan het goede doel dat jij, of één van je kinderen die opvang bij ons heeft belangrijk vindt. Meer informatie vind je op onze site.

 

KRsponsoringgoededoelen nws

pannekoekentafel 2019 213-9-2019 - Op zaterdag 21 september vindt van 16.00 tot 18.00 uur het evenement de langste pannenkoekentafel van Hilversum Zuid plaats tussen Zoutkeet en de Van Hasselt school (Sweerslaan).

Kinderopvang Kikker Rik is mede organisator van dit gezamenlijk buurtinitiatief voor jong en oud. Iedereen is welkom bij het event de langste pannenkoekentafel van Hilversum Zuid. De pannenkoeken zijn gratis, er is live muziek en er zijn springkussens aanwezig. De drank is tegen betaling en ook een bord en bestek zijn te koop. Of neem zelf borden en bestek mee.

De organisatie doet ook een oproep om zelf thuis pannenkoeken te bakken en om deze mee te nemen voor op tafel.

pannekoek1

De langste pannenkoekentafel wordt mogelijk gemaakt door, Kinderopvang Kikker Rik, de Zoutkeet, Brede School Zuid, HeiKRACHT, vers supermarkt Jan Jongerius, de Verbinding en de gemeente Hilversum.

 

Hilversum, 28 maart 2019 - Gezinnen met kinderen in de luiers kunnen hun luiers scheiden van het restafval. Hiervoor is het GAD het project Luierinzameling gestart en heeft veel luiercontainers geplaatst bij veel kinderdagverblijven. Kikker Rik heeft al voor de start van dit project deze speciale luiercontainers voor de deur (herkenbaar aan de turquoise kleur met luier icoontje) geplaatst bij haar kinderdagverblijf aan de Banckertlaan 132B in Hilversum. Buurtbewoners en ouders met kinderen die opvang hebben bij Kikker Rik kunnen nu bij ons gratis luierzakken ophalen en deze gevuld in de luiercontainer doen.

Een kind gebruikt gemiddeld 150 luiers per maand, wat staat voor 22 kilo restafval per maand. De regio heeft tot doelstelling om in 2020 75% van het huishoudelijk afval te recylen en jaarlijks nog maar 100 kilo restafval per huishouden op te halen. Het gescheiden inzamelen van luiers kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Samen willen we toewerken naar meer schieden van afvak en dus minder restafval. De afvalstroom van luiers is groot en daarom passen de luiercontainers uitstekend bij de ambitie van de gemeente die ze heeft op het gebied van afvalscheiding en zo draagt Kikker Rik ook bij aan duurzaamheid.

 afvalbak luierrecycling

 

Hilversum, 29 januari 2019 - Muisstil luisterden de peuters van Kinderdagverblijf Kikker Rik op 29 januari naar een vader. Hij las vanwege de Nationale Voorleesdagen voor uit het prentenboek van het jaar 2019: Een huis voor Harry, geschreven door Leo Timmers. De kinderen mochten in pyjama komen en na het voorlezen was er een heerlijk ontbijt voor de kinderen.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, de fantasie en het is ook nog eens hartstikke gezellig. Woensdag 23 januari startte de Nationale Voorleesdagen 2019 groots met het Nationale Voorleesontbijt. De nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari t/m 2 februari 2019. Landelijk worden peuters en kleuters voorgelezen op basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

kr voorleesontbijt

Hilversum, 5 februari 2019 - Wist je dat Kinderopvang Kikker Rik de Stichting Panti Asuhan steunt met een structurele jaarlijkse financiële bijdrage? Stichting Panti Asuhan richt zich op de ondersteuning van de vier kindertehuizen van Vincentius in Jakarta en van andere kindertehuizen in Indonesië. Zij geven hulp in de vorm van financiering van projecten voor de kindertehuizen en dat is hard nodig. Met deze financiële bijdrage, kan de Stichting Panti Asuhan de kinderen in kindertehuizen voorzien van een toekomst. Al jaren steunt Kinderopvang Kikker Rik dit goede initiatief. Wil jij ook deze Stichting steunen? Kijk even op de website http://www.panti-asuhan.nl

panti asuhan

 

Kinderopvang Kikker Rik maakt onderdeel uit van de Wonderland groep. Deze Wonderland groep vormt een groep met kinderopvangorganisaties met diverse locaties voor kinderdagverblijf (0-4 jaar), peuterspeelschool (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-12 jaar). Iedere organisatie heeft een eigen identiteit, profilering en uitstraling, omdat wij geloven in lokaal ondernemerschap en decentrale verantwoordelijkheden voor onze locaties. De kinderopvangorganisaties zijn: Wonderland Kinderopvang, PetitPetit Kinderopvang, Kinderopvang Kikker Rik, Kinderopvang Pinkeltjesland, Kinderopvang Baarn.

KR pannenkoekentafel21-8-2018 - Op zaterdag 15 september vindt van 16.00 tot 18.00 uur het evenement de langste pannenkoekentafel van Hilversum Zuid bij de Bethlehemkerk plaats.
Kinderopvang Kikker Rik is mede organisator van dit gezamenlijk buurtinitiatief voor jong en oud. Iedereen is welkom op bij het event de langste pannenkoekentafel van Hilversum Zuid. De pannenkoeken zijn gratis, er is live muziek en er zijn springkussens aanwezig. De drank is tegen betaling en mensen die willen komen moeten zelf borden en bestek meenemen.
De organisatie doet ook een oproep om zelf thuis pannenkoeken te bakken en om deze mee te nemen voor op tafel.

 

De langste pannenkoekentafel wordt mogelijk gemaakt door, Kinderopvang Kikker Rik, de Zoutkeet, Brede School Zuid, HeiKRACHT, vers supermarkt Jan Jongerius, de Verbinding, Versa Welzijn, de Bethlehemkerk  en de gemeente Hilversum.